mandag 28. desember 2009

Hva gjør vi?


Hva gjør vi med restene?

Kakene
Konfekten
Pepperkakehuset
Mandlene
Nøttene
Kransekaken
og
Småkakene
etter jul ?
grrrr.....jeg orker ikke mer.....:)

12 kommentarer:

  1. Først: Flott blogg du har! Koser meg her :-)

    Hva du kan gjøre med julekakene?
    Jo, lag julevarianten av tilslørte bondepiker.


    Ingredienser:

    1 dl smuler av tørre julekaker pr porsjon
    3 dl kremfløte
    3 dl eplemos og/eller rød gelé

    Fremgangsmåte:

    Knus kakene i smuler og rist dem sprø i en varm stekepanne. Avkjøl kakesmulene.

    Visp kremfløten til luftig krem. Anrett eplemos og/eller gelé, kakesmuler og krem lagvis i dessertbolle eller porsjonsglass.

    Kanskje nyttårskveldens dessert?
    Der ga jeg meg selv ett tips også ;-)

    Ha en fortsatt flott romjul!

    SvarSlett
  2. Oppfordre ungene i nabolaget til å gå julebukk! har ingenting igjen jeg! :)

    SvarSlett
  3. Først, koselig her på bloggen din,
    Så til alle kakerestene, jeg har de i en plastpose og kjører kjevle over så de blir litt knust og så, ut på fuglebrettet, de små fuglene setter pris på litt mat i kulden.

    SvarSlett
  4. Alltid like inspirerende å komme innom her og alltid så flotte bilder.
    Jeg ble litt nspirert av Henriette`s innfall og påfunn. Syntes det var en kjempe fin idè. Takk for ideen :)
    Trude :)

    SvarSlett
  5. Den første kommentaren hadde en fin oppskrift på tilslørte bondepiker. Jeg har en liknende oppskrift, men istedetfor eplemost bruker jeg mango og pasjonsfrukt.
    Friskt og godt!
    I kremen bruker vi filadelfiaost og melis.
    Fin nyttårsdessert!

    nå skal jeg kikke på sjarmerende vinter...;)

    SvarSlett
  6. Hello Hanna,
    since a month or so I follow your blog and it is just because of the Kransekake that I gathered enough courage to write a comment. Years ago I made my first Kransekake from the recipebook of Roadl Dahl and since then I make it every year for Christmas and I have never seen it anywhere else in the Netherlands where I live. Yesterday I placed a picture of my Kransekake on my blog and today I see it on yours.
    I hope that you had a very happy Christmas with your loved ones and I wish you all teh best for 2010. I wil continue to enjoy your beautiful site and thanks for the happy atmosphere and inspiration you give me through it.
    Kindest greez from Corrie from the Netherlands.

    SvarSlett
  7. Jeg er så glad for at her finnes det ikke en rest:D
    Har ikke bakt en kake, så jeg nyter bare forslagene som kommer;) Klem fra meg;)

    SvarSlett
  8. Skicka över allt gott till mig!! Jag tröttnar aldrig på julgodis!!! Nästan aldrig ;)!!

    Kram från Inredningsfrun

    SvarSlett
  9. De får bein å gå på kakene hos meg.Gubben er så glad i søtt. Selv bør jeg ikke ta mer.Midjen er liksom blitt litt utvidet.Uff ja.Må jo kose seg littog da
    Klem

    SvarSlett
  10. Ja, man blir litt matlei litt ut i jula. Hos meg er vi over på pasta, og lettere mat nå...bli torsk i dag.

    SvarSlett
  11. Kransekake er ypperlig å fryse!
    Del den opp i biter,
    så kan du ta opp noen biter i ny og ne.
    Kransekakebiter er jo perfekt følge til is desserten :)
    Ellers er jeg sikker på en instutisjon (f.eks. krisesentret eller et eldresenter) hadde blitt kjempeglad for "restene" dine..
    Takk for en inspirerende og sjarmerende juleblogg!
    Klem fra Anneli <3

    SvarSlett
  12. Anonym1/18/2010

    Bruk pepperkake-restene til bunn i en ostekake. Smaker godt og ikke alt for julete :-)

    Kjempe fin blogg du har!
    Klem fra Livsnyter

    SvarSlett