lørdag 20. november 2010

Pepperkakebrød

Afternoon tea i julestria
Koselig med te-besøk en lørdag ettermiddag...
Dette myke pepperkakebrødet
er den første "julesmaken"
hos oss og vi digger det.
Jule-godt og enkelt å lage.
.
...å for en "juleduft" det er på kjøkkenet nå...mmm
Hannas
Pepperkakebrød
6 dl mel
6 dl havregryn
3 dl sukker
5 dl kefir
Malt krydder:
3 ts kanel
1 ts nellik
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
og
4 ts natron
.
Alt blandes sammen i en bolle.
Røren skal være klissete.
180 grader på midterste rille
40-45 minutter
Liten langpanne (ca 20x30cm) 
eller 3 små brødformer
Trakt din favoritt te og nyt
lørdagen med smak av jul,
og husk endelig å ha på smør :)
KLEM til alle 

22 kommentarer:

  1. Både høres og ser himmelsk ut! Dette må jeg prøve! Takk for tips:)

    Hege

    SvarSlett
  2. Kjenner nesten duften helt hit;)...de så virkelig gode ut, så takk for oppskrift! Her bakes det lite til jul, men dette var noe annet enn tørre julekaker:D
    Nyt lørdagen og klem fra meg;)

    SvarSlett
  3. Det brødet så fantastisk godt ut - synes jeg kan kjenne duften av det helt hit. Takk for oppskriften :-))

    SvarSlett
  4. Wow - kan nesten kjenne lukten helt til Salou <3

    SvarSlett
  5. Mmmm.... det høres helt herlig ut. Det fikk jeg veldig lyst til å prøve. Takk for tips :-)

    SvarSlett
  6. How cozy...I love it!

    Warm regards, Ingrid

    SvarSlett
  7. hei.
    å så nydelig dette så ut, det skal jeg prøve ,
    elsker din juleblogg, får skikkelig julestemning her inne.
    ønsker deg en riktig god helg,
    klem fra sylvia

    SvarSlett
  8. Herligt ser det ud og jeg er sikker på at det smager himmelsk med smør på...:-)
    Kan huske min mormor bagte altid julekage med rosiner og det fik vi også smør på.
    Heldigvis kom hun ikke sukat i.;)
    Hvad mon man kan bruge istedet for kefir her i Danmark?
    Yougurt eller A-38?

    Hej fra Lisbeth

    SvarSlett
  9. Åh! For en fantastisk blogg! Hvordan har jeg klart å gå glipp av denne herligheten av en blogg? Nå gleder jeg meg - julemenneske som jeg er - til å boltre meg i flust av deilige oppskrifter og kreative tips her framover :-)

    Kanskje du skal ha et innlegg om kranser? Skal lage egne kranser i år, og har allerede funnet en type jeg skal lage (sjekk bloggen min, fant oppskrift på krans laget av julekuler, helt nydelig), men er alltid på utkikk etter flere idèer.

    Ha ei fin helg!

    Klem, Mim

    SvarSlett
  10. Såååå mye inspirasjon å finne her!!! og brødet hørtes helt fantastisk godt ut, det må prøves!!! Takk for at du deler oppskriften med oss;) Flott blogg altså:) Goood helg!! Klem Jeanette

    SvarSlett
  11. Å dette så nydelig ut. Fantastisk førjulstips.

    SvarSlett
  12. mmmm ser skikkelig godt ut! *♥*

    SvarSlett
  13. Hei Hanna. En bekjent av meg ha bakt i helgen og er kjempe fornøyd. Jeg skal også prøve meg. Syntes å kjenne jule-duftene langt vei... Takk for oppskrift Hanna. Klem fra Wenche :0)

    SvarSlett
  14. Mmm, det må absolut prøves! Kjemmer duften helt hit! Takk for juleinspirasjonen!
    Klem Gry : )

    SvarSlett
  15. It's a great pleasure to visit your blog. Thanks for sharing.
    with love,
    Ineke

    SvarSlett
  16. Det skal jeg prøve! Bloggen din er nydelig - og for noen vakre bilder, jeg blir bergtatt.
    Gleder meg til å følge deg hele julen.

    Klem,
    Therese

    SvarSlett
  17. Her er blet bakt og spist, og vi takker for oppskriften, den blir en tradisjon hos os :-)

    Pia i Danmark

    SvarSlett
  18. Ser utrolig godt ut, og et litt sunnere alternativ til hvete/julekake.
    God 1-advents helg: )
    Lulla

    SvarSlett
  19. Fantastisk godt, spesielt med brunost på :) Anbefales virkelig!

    SvarSlett
  20. Hei dette var et veldig godt brød. Også like godt dagen etter. Har du forsøkt denne oppskriften med noe annet enn Kefir? F.eks. yoghurt eller kulturmelk?

    SvarSlett
  21. Discover More Here helpful resources try here see page you could check here Ysl replica

    SvarSlett