søndag 19. desember 2010

Brente mandler

Brente mandler
 300 g mandler
150 g sukker
1/2 dl vann
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
.
Ha alt på pannen og la det surre...ikke for høy varme
(fra 1-10 bruker jeg 8 på varmen)
.Jeg liker ikke "brent sukker" smak.
Smak og behag som Tovepia sier så fint...
Først blir sukkeret blankt på pannen og etter en
stund "sukrer" det og "fester" til mandlene,
da heller jeg mandlene over på bakepapir til avkjøling.
Resten ser dere her...
Før teipen, smakte jeg på mandlene for sikkerhetsskyld
De er godkjent :)
Må være streng mot MEG selv i dagene før jul...hi, hi...
Mandlene er så gode at de lett kunne blitt borte. 
Ha en fin siste søndag før jul
p.s.
Adventkransen er kastet på dør -tørket inn.
Jeg fikk tips fra en leser om å spraye
granen med Elnett hårspray når den er fersk
-da vil den holde seg "pen" hele julen.
Tusen takk for tipset Mimmi
-det gjør jeg til neste jul.

11 kommentarer:

  1. Jeg burde også ha tapet glasset mitt, for sannelig er det lett å stikke fingrene nedi:O)
    Jeg har stekt dem litt lenger, til sukkeret blir brunt igjen, da blir de blanke, så smak og behag;)
    Takk for tips med kanel og vaniljesukker, det har ikke jeg hatt i mine, så her må dt en runde til:)
    Kos deg, klemmer fra meg;)

    SvarSlett
  2. HA HA det trikset skal jeg også prøve. Forhåpentligvis så blir tredje og siste porsjon laget i morgen:D

    SvarSlett
  3. Mmmmmm så gott det ser ut! Och vilken vacker skål.

    Ha en trevlig 4:e advent.

    Kram Dessie

    SvarSlett
  4. MmM godt...
    Lurt med tape...
    Er så gøy å stikke innom din kreative og fine blogg. Ha en fin søndag.
    Klem Anki

    SvarSlett
  5. Jeg kastet meg på og prøvde med en gang... De ble kjempegode....

    SvarSlett
  6. Fann ditt recept på brända Mandlar. Jag måste bara prova det.
    Sen kan jag prata om för dej att sprejet är väldigt bra om objudna fåglar el. rådjur plockar bort mossa o annat fr. kransar o pynt..
    Ninne

    SvarSlett
  7. Dette måtte jeg bare prøve med en gang - og så utrolig deilig. Nå får vi se hvor lenge de varer (lagde tre porsjoner).

    SvarSlett
  8. Hei

    Koser meg veldig her på sidene dine, masse vakkert, lurt og inspirerende her hele tiden.

    Ønsker deg en riktig God Jul.

    Klem fra Lisemoren

    SvarSlett
  9. Så lurt å teipe lokket fast! ...Hjelper det?
    Ønsker deg kjempefine førjulsdager!
    Klem : )

    SvarSlett
  10. Supert med slike oppskrifter - på tirsdag skal jeg nemmelig har bakedag med mamma, min søster, kusine og tante - de har nok mange ideer, men alt jeg kan bidra med er jo kjekk! Gleder meg til å prøve

    Jeg husker jeg spurte i fjor, men har desverre glemt det: hvordan får man snø på bloggen?

    Klem fra meg

    SvarSlett
  11. Hello~ Found your blog through Ingela's. What artistic beauty, very peaceful. I so love the December 18th post very beautiful.
    Rosemary...

    SvarSlett